Starterslening Berg en Dal

Woensdag 18 mei 2022
#starterslening #bergendal

De Starterslening is een bijzondere hypothecaire lening waarmee Starters op de woningmarkt nét een beetje extra kunnen lenen voor het aankopen van een eerste woning. Deze lening gebruik je om je eerste woning aan te kopen en sluit je dus af naast een reguliere hypotheek bij een geldverstrekker.

Je eerste koopwoning in Groesbeek daardoor dan tóch haalbaar?

In Groesbeek staan momenteel welgeteld 3 woningen te koop, overigens zijn deze reeds onder voorbehoud verkocht, welke voor deze Starterslening in aanmerking zouden kunnen komen. Waarom maar 3 woningen? Natuurlijk ook omdat het aanbod van Starterswoningen momenteel schaars is. Maar zeker ook omdat met de Starterslening van de Gemeente Berg en Dal het is toegestaan een bestaande of nieuwbouwwoning maar tot een maximaal bedrag van € 250.000 aan te kopen. Ik weet één ding zeker. Als de gemeente Berg en Dal de voorwaarde niet aanpast zullen ze elk jaar budget overhouden en is de stimulering van de woonmarkt in deze ver te zoeken.

In elk geval méér kans als de Starterslening wordt verhoogd!

Aldus gemeente Berg en Dal, wil je een serieuze stimulans aan de woningmarkt afgeven waarmee de Starter op de woningmarkt in de gemeente Berg en Dal dan ook iets kan? Verhoog dan de maximale koopsom naar de maximale NHG-kostengrens van € 355.000 (2022).

Phone icon

bel ons op
(0413) 25 61 37

email icon

Stuur een mail naar
info@hypotheekmaker.nl

hous icon

Bezoek ons op
Hazelaarstraat 19
6562 GH  Groesbeek

Heb je vragen of hulp nodig?

Lees ook onze andere blogs

Levensverwachting van 65-jarigen en de AOW-leeftijd

16-11-2022

Het kabinet heeft onlangs laten weten dat in 2028 de AOW-leeftijd met 3 maanden wordt verhoogd tot 67 jaar en 3 maanden. De verhoging is het gevolg van nieuwe berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), waaruit blijkt dat de levensverwachting van 65-jarigen in Nederland stijgt.

Voorstel wijziging salderingsregeling zonnepanelen

08-09-2022

Het kabinet heeft al enkele jaren plannen om de salderingsregeling stapsgewijs af te bouwen, wat inhoudt dat slechts een deel van de aan het stroomnet (terug)geleverde stroom verrekend mag worden met de zelf verbruikte stroom.

Financiële voordelen van een energiezuinige woning

28-07-2022

Enerzijds brengt een energielabel en de verduurzaming van een woning kosten met zich mee. Anderzijds een besparing op je maandlasten en bij verkoop levert een energiezuinige woning een hogere winst op. Wat levert investeren in duurzaamheid jou op? Hulp daarbij nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat ons tijdig weten als je in de problemen komt

28-07-2022

Merk je het zelf ook, in de supermarkt of aan de pomp. De inflatie is de afgelopen maanden hoog. En het aantal huishoudens dat het financieel moeilijk heeft, groeit sterk. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde premies van bijvoorbeeld verzekeringen niet tijdig kunnen worden betaald. Is dat bij jou het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kunnen wij misschien voorkomen dat de problemen alleen maar groter worden.

12
Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Maandag , Dinsdag , Donderdag
op afspraak tussen 18:30 - 21:00 


Volg ons op social media
© HypotheekMaker
Kvk: 17180662
AFM: 12017320
BAN: NL24ABNA0447602748