Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Hoe kan ik als eigenaar of huurder van een woning een woninginbraak zoveel mogelijk voorkomen en mijn woning het beste beveiligen? Waar moet ik op letten? Heb ik een alarminstallatie nodig of is camerabeveiliging nodig? Welk deurslot is veilig en welke slotenmaker is betrouwbaar?
Het ene woning loopt meer risico op woninginbraak dan de andere. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontwikkelde samen met het Verbond van Verzekeraars en beveiligingsexperts een methode om het inbraakrisico van jouw woning te bepalen: de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI) voor woningen.
De VRKI 2.0 is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen (deel A). Aan de hand van het inbraakrisico wordt vastgesteld welke beveiligingsmaatregelen (deel B) nodig zijn. De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingssystemen.
Bron: hetccv.nl
De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI)
De VRKI is een onafhankelijk meetinstrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk soort preventieve maatregelen getroffen moeten worden en van welke zwaarte.
De inbraakgevoeligheid van woningen wordt bepaald door de aanwezigheid van, voor inbrekers, attractieve goederen. De totale waarde van de attractieve goederen bepaalt de risicoklasse. Een beveiligingsmatrix geeft voor iedere risicoklasse de bijbehorende combinaties van de te treffen beveiligingsmaatregelen.
Attractieve goederen zijn o.a.:
De VRKI onderscheidt diverse soorten beveiligingsmaatregelen. Deze worden ook wel de OBER-maatregelen genoemd:
Nadat het inbraakrisico is vastgesteld en de beveiligingsmaatregelen duidelijk zijn, wordt er een VRKI intakedocument opgesteld en eventueel een beveiligingsplan.
Een intakedocument is het advies van het beveiligingsbedrijf aan de klant. Of dit advies opgevolgd gaat worden, is afhankelijk van de wens van de klant en kan ook afhangen van de eisen van de verzekeraar.
In het kwaliteitsdocument wat door het beveiligingsbedrijf wordt afgegeven, staat het advies en wat er daadwerkelijk aan beveiligingsmaatregelen is uitgevoerd.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Gebruik de zoekfunctie hieronder of raadpleeg ons als je nog vragen hebt.
Klik op de afbeelding en bekijk de animatievideo voor verdere uitleg.
Vragen of op zoek naar deskunig advies? Aarzel niet en neem contact op met onze onafhankelijke erkend financieel adviseur. Onze financieel adviseur is gecertificeerd en volgt jaarlijks bijscholing. Is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en de laatste trends op de woningmarkt. Maak nu direct je keuze en reken op advies dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
Tel: 0413 25 61 37
Mobiel: (06) 5069 0541
Mail: info@hypotheekmaker.nl