Laat ons tijdig weten als je premies niet meer kunt betalen

Donderdag 28 juli 2022
#betalingsproblemen

Merk je het zelf ook, in de supermarkt of aan de pomp. De inflatie is de afgelopen maanden hoog. En het aantal huishoudens dat het financieel moeilijk heeft, groeit sterk. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde premies van bijvoorbeeld verzekeringen niet tijdig kunnen worden betaald. Is dat bij jou het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kunnen wij misschien voorkomen dat de problemen alleen maar groter worden.

1 miljoen huishoudens met problematische schulden

Snel en sterk gestegen rentes. Inflatie en daardoor stijgende prijzen van vooral voedsel en energie leiden ertoe dat steeds meer Nederlandse huishoudens in financiële problemen belanden. De verwachting is dat het aantal huishoudens met financiële problemen kan doorstijgen naar ruim 1 miljoen.

Premies en hypotheeklasten kunnen te veel worden

Als de maandelijkse kosten harder stijgen dan het salaris kan er al zo maar een tekort ontstaan. Dat tekort kan nog groter worden in bijzondere situaties zoals:
• Werkloosheid;
• Arbeidsongeschiktheid;
• Echtscheiding;
• Relatiebreuk;
• Overlijden van de partner.

 Premies van verzekeringen, de huur of de rente en aflossing voor de hypotheek vormen vaak een belangrijk deel van de vaste maandelijkse lasten. Is er gewoon te weinig geld om alle lasten te betalen? Dan kunnen deze kosten niet worden geïncasseerd. Na een paar maanden kan de schuld dan fors zijn opgelopen.

Gevolgen kunnen heel vervelend zijn

Een verzekering heb je afgesloten om financiële zekerheid te krijgen. Als er aanhoudend achterstand ontstaat in betaling van deze nota’s, kan dat tot gevolg hebben dat bij een vervelende gebeurtenis de verzekering niet meer van kracht is en bijvoorbeeld niet meer uitkeert. Ook ten aanzien van de hypotheek zal de bank op enig moment actie ondernemen als de betaling van rente en aflossing achterwege blijft.

In goed overleg zijn misschien oplossingen mogelijk

Door tijdig contact te zoeken met verzekeraars en de hypotheekverstrekker kan misschien een oplossing worden gevonden. Bijvoorbeeld doordat er tijdelijk wel rente maar geen aflossing plaatsvindt, waarbij de looptijd van de hypotheek wordt “verlengd”. Of doordat premies voor verzekeringen gespreid worden betaald. Andere oplossingen zijn ook mogelijk. Dit is altijd maatwerk. Daarom gaan wij graag samen met jou in gesprek en op zoek naar een oplossing die haalbaar is. Dit hele traject begint echter met dat ene telefoontje of mailtje van jou, met als kernvraag: “Kun je mij helpen?”. En dat is precies wat wij graag doen!

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Lees ook onze andere blogs

Financiële voordelen van een energiezuinige woning

28-07-2022

Enerzijds brengt een energielabel en de verduurzaming van een woning kosten met zich mee. Anderzijds een besparing op je maandlasten en bij verkoop levert een energiezuinige woning een hogere winst op. Wat levert investeren in duurzaamheid jou op? Hulp daarbij nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat ons tijdig weten als je in de problemen komt

28-07-2022

Merk je het zelf ook, in de supermarkt of aan de pomp. De inflatie is de afgelopen maanden hoog. En het aantal huishoudens dat het financieel moeilijk heeft, groeit sterk. Dit kan ertoe leiden dat bepaalde premies van bijvoorbeeld verzekeringen niet tijdig kunnen worden betaald. Is dat bij jou het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen kunnen wij misschien voorkomen dat de problemen alleen maar groter worden.

Rookmelder verplicht op elke etage vanaf 1 juli 2022

10-07-2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn woningbezitters verplicht op elke verdieping minstens één werkende rookmelder te hebben. Voor nieuwbouwwoningen geldt de plicht al sinds 2003: dus alle woningen die de afgelopen 20 jaar zijn gebouwd, hebben al rookmelders. Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter hoeveel rookmelders jij vanaf 1 juli 2022 nodig hebt!

Schenken (deel) van een woning en de fiscale gevolgen kopie

09-07-2022

Er zijn documenten openbaar gemaakt waarin duidelijkheid wordt gegeven over de fiscale behandeling van schenking van een (deel van een) woning en kwijtschelding van een (deel van een) koopsom. In deze blog een samenvatting van de door de Belastingdienst gehanteerde uitgangspunten voor de bepaling van de (al dan niet) belaste schenking.

12
Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Maandag , Dinsdag , Donderdag
op afspraak tussen 18:30 - 21:00 


Volg ons op social media
© HypotheekMaker
Kvk: 17180662
AFM: 12017320
BAN: NL24ABNA0447602748
Website in samenwerking met Dutch Media Lab