Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Honderdduizenden mensen in Nederland zijn arbeidsongeschikt. Bijzonder vervelend als jou dat ook overkomt. Niet alleen vervelend omdat je dan waarschijnlijk minder kunt dan wanneer je helemaal gezond bent, maar vooral omdat het in de meeste gevallen tevens een verlies van inkomen betekent.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt voor een (gedeeltelijke) compensatie van het verlies van inkomen op het moment dat je niet meer (volledig) kunt werken. Die compensatie kan een groot bedrag in één keer zijn, of bijvoorbeeld een maandelijkse uitkering totdat je een vooraf afgesproken leeftijd hebt bereikt. Iedereen kan een AOV afsluiten. Vooral zelfstandig ondernemers sluiten zo'n verzekering, omdat er voor die groep vanuit de overheid geen sociale zekerheid bestaat bij arbeidsongeschiktheid.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert je tegen het verlies van inkomen door een ongeval of door ziekte. Een aov kan het verschil in inkomen (gedeeltelijk) compenseren. Een aov kan ook uitkeren bij zelfstandig ondernemers die inkomen verliezen omdat ze zwanger zijn.
Houd er rekening mee dat een aov vaak een eigen risicotermijn heeft. Dat houdt in dat je in de meeste gevallen niet direct een uitkering ontvangt zodra je arbeidsongeschikt raakt. Hoe langer de eigen risicotermijn, hoe groter de korting op de premie.
De hoogte van de premie voor een AOV hangt van een aantal dingen af. Hoe groot is het deel van je inkomen dat je wilt verzekeren? Wat is de eigen risicotermijn? Ook je leeftijd, beroep en huidige gezondheidstoestand worden in de premieberekening meegenomen.
Of het voor jou een aanrader is een aov af te sluiten hangt echt af van je persoonlijke situatie. Ben je de enige in het gezin met inkomen of heeft je partner ook werk waarmee een eventuele terugval in inkomen goed op te vangen is? Misschien heb je wel een behoorlijk bedrag op je spaarrekening waarmee je het ook een flinke tijd uit kan houden. Zo zijn er veel verschillende zaken die we in de overweging van een AOV meenemen. De AOV is best een dure verzekering. Ons advies is dan ook om alles helder op een rijtje te zetten zodat je een zorgvuldig besluit kan nemen. Uiteraard helpen we je graag bij die voorbereiding en dat besluit.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Gebruik de zoekfunctie hieronder of raadpleeg ons als je nog vragen hebt.
Klik op de afbeelding en bekijk de animatievideo voor verdere uitleg.
Vragen of op zoek naar deskunig advies? Aarzel niet en neem contact op met onze onafhankelijke erkend financieel adviseur. Onze financieel adviseur is gecertificeerd en volgt jaarlijks bijscholing. Is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en de laatste trends op de woningmarkt. Maak nu direct je keuze en reken op advies dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.