Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Motorrijden wordt door velen ervaren als de ultieme vrijheid. En is je motor goed verzekerd, dan rijd je ook nog eens zorgeloos. Elke bezitter van een motor is sowieso verplicht om minimaal een (WA) basisverzekering af te sluiten.
De premie van een motorverzekering kan behoorlijk variëren, omdat de berekening van de premie van meerdere factoren afhankelijk is. Leeftijd, woonplaats, type dekking, aantal schadevrije jaren, type en leeftijd van de motor en aanvullende verzekeringen zijn allemaal van invloed op de premie. Op sommige van deze factoren heb je geen invloed, maar de andere dekkingen kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt.
Bij de dekking van de verzekering voor je motor heb je 3 mogelijkheden:
Bij veel verzekeraars krijg je korting voor opgebouwde schadevrije jaren. Elk jaar dat je zonder schade hebt gereden telt. Het gaat dan wel om jaren dat je ook in het bezit was van een motorverzekering.
Je motorverzekering kan ook worden uitgebreid met een aanvullende verzekering. Deze aanvullingen bieden een dekking die niet binnen de standaard dekkingsopties vallen. De premie van je motorverzekering wordt door deze aanvullende dekkingen hoger, maar vaak is het toch verstandig ervoor te kiezen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit:
In Nederland stapt ongeveer 3/4 van de motorrijders 's winters niet op de motor. Diverse verzekeraars bieden voor deze 'winterstop' een aardige korting variërend van 5-15% op de jaarpremie (alleen mogelijk bij WA+ verzekeringen). Je bent dan van 1 of 15 december tot 1 maart niet verzekerd bij schade door aanrijding, botsing of eigen toedoen tijdens het rijden. Indien je motor in en opslag staat, blijf je wel verzekerd tegen diefstal en opslagrisico (schade). informeer naar de voorwaarden. De motor hoeft niet te worden geschorst bij het RDW.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Gebruik de zoekfunctie hieronder of raadpleeg ons als je nog vragen hebt.
Klik op de afbeelding en bekijk de animatievideo voor verdere uitleg.
Vragen of op zoek naar deskunig advies? Aarzel niet en neem contact op met onze onafhankelijke erkend financieel adviseur. Onze financieel adviseur is gecertificeerd en volgt jaarlijks bijscholing. Is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en de laatste trends op de woningmarkt. Maak nu direct je keuze en reken op advies dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
Tel: 0413 25 61 37
Mobiel: (06) 5069 0541
Mail: info@hypotheekmaker.nl