Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Een ORV keert uit als je (de verzekerde) vóór de in de verzekeringspolis genoemde datum onverhoopt zou komen te overlijden. De uitkering stelt jouw partner of nabestaanden bijvoorbeeld in staat de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen en zo in de woning te kunnen blijven wonen.
Veel woningeigenaren hebben een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. De premies voor deze verzekeringen zijn de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Uit onderzoek blijkt dat veel verzekerden kunnen besparen op de premie.
Belangrijk is wel dat jouw gezondheidssituatie niet verslechterd is. Als dat het geval is dan zou een nieuwe verzekeraar je een hogere premie in rekening kunnen brengen of jouw verzekeringsaanvraag zelfs kunnen afwijzen. In dat geval is het beter om jouw bestaande overlijdensrisicoverzekering aan te houden.
Let op: de risicopremies kunnen per verzekeraar aanzienlijk verschillen. Met onze handige rekentool kunt je zelf de premies met elkaar vergelijken. De besparing op de lopende polis kan daarbij oplopen tot duizenden euro’s.
Het eventueel uit te keren bedrag (het verzekerde bedrag) wordt bij aanvang van de verzekering vastgesteld. Dat kan een vast bedrag zijn, maar je kunt er ook voor kiezen dat het bedrag dat je krijgt, daalt naar mate de tijd verstrijkt. Zo'n verzekering sluit je af in combinatie met een hypotheek waarop je aflost, bijvoorbeeld met een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Het verzekerd bedrag loopt dan af in lijn met de hypotheekschuld.
Vóór een verzekeraar een nieuwe ORV accepteert, mag deze jou om een gezondheidsverklaring vragen. Soms is dat een beperkte standaardlijst van het Verbond van Verzekeraars. Vanaf een bepaald verzekerd bedrag mag men meer vragen of zelfs een medische keuring eisen. Dat kan ook vanaf een bepaalde leeftijd (bijv. 50 of 55 jaar), of als uit je verklaring een bepaalde BMI-waarde blijkt. Je gezondheid kan dus een knelpunt vormen bij een nieuwe verzekering. Let op: zeg daarom nooit zo maar je bestaande ORV op voordat een nieuwe verzekeraar je aanvraag heeft goedgekeurd.
De kosten voor een overlijdensrisicoverzekering zijn afhankelijk van:
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Gebruik de zoekfunctie hieronder of raadpleeg ons als je nog vragen hebt.
Klik op de afbeelding en bekijk de animatievideo voor verdere uitleg.
Vragen of op zoek naar deskunig advies? Aarzel niet en neem contact op met onze onafhankelijke erkend financieel adviseur. Onze financieel adviseur is gecertificeerd en volgt jaarlijks bijscholing. Is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en de laatste trends op de woningmarkt. Maak nu direct je keuze en reken op advies dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.
Tel: 0413 25 61 37
Mobiel: (06) 5069 0541
Mail: info@hypotheekmaker.nl