Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Voordat je een woning gaat bezichtigen of op de woning gaat bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.

Raadpleeg ons om vast te stellen wat je daadwerkelijk kunt lenen en of het verstandig is om op basis van jouw inkomen de volledige maximale leenruimte voor een hypotheek ook te benutten. 

Bereken hier je maximale hypotheek

Met deze rekentool kun je berekenen

  • hoeveel je op basis van jouw inkomen maximaal verantwoord kunt lenen voor de aankoop van een (eerste) woning

Let op:

  • Indien je ze invoert, houdt de rekentool rekening met eventuele lopende financiële verplichtingen die je hebt zoals bijvoorbeeld te betalen maandelijkse lasten uit een krediet, studieschuld, private lease, alimentatie of erfpacht.
  • Bij het kopen van een woning krijg je te maken met bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting (tenzij er een vrijstelling geldt), taxatiekosten, notariskosten en kosten voor financieel advies.
  • Om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen, kun je maximaal 100% van de waarde van de woning financieren en moet je minimaal 50% annuitair of lineair aflossen (ondanks het feit dat je op basis van uw inkomen misschien meer kunt lenen).
  • De aanvullende kosten (kosten koper) kun je dus niet meefinancieren binnen jouw hypotheek maar zul je uit eigen middelen moeten betalen. 
  • De berekening geeft een eerste indicatie. Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Onze meerwaarde

Wil je precies weten wat er mogelijk is in jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met onze onafhankelijke erkend hypotheekadviseur. Een deskundige partner bij de financiering van je woning én het beheer van je hypotheek. Onze adviseur is gecertificeerd en volgt jaarlijks bijscholing. Is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en de laatste trends op de woningmarkt. Maak nu direct je keuze en reken op advies dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Maandag , Dinsdag , Donderdag
op afspraak tussen 18:30 - 21:00 


Volg ons op social media
© HypotheekMaker
Kvk: 17180662
AFM: 12017320
BAN: NL24ABNA0447602748
Website in samenwerking met Dutch Media Lab