Inkomens­verzekering

Je raakt (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt (AO) of werkloos. Het kan zomaar gebeuren. Meestal zorgt dit voor een forse terugval in je inkomen. In het beste geval ontvang je nog 70% van je laatste loon. Huur of hypotheek blijven echter wel doorlopen en die moeten natuurlijk gewoon betaald worden. Om een (tijdelijke) terugval in inkomen op te vangen, adviseren wij je een inkomensverzekering af te sluiten.

Inkomensverlies verzekeren

Het risico dat je door ziekte of een ongeval plotseling fors in inkomen (uit loondienst) daalt kun je in Nederland gelukkig betaalbaar verzekeren. We onderscheiden daarbij:

  1. Inkomensverzekering | De inkomensverzekering vult bij arbeidsongeschiktheid  (AO) een uitkering aan. De verzekering geeft dekking aan een werknemer in loondienst die voor een bepaalde periode niet meer kan werken en minder inkomen ontvangt. 
  2. Woonlastenverzekering | De verzekering betaalt (een deel) van de hypotheek bij AO.

Inkomens(garantie)verzekering

Op het moment dat je arbeidsongeschikt (AO) wordt vult de inkomensverzekering jouw uitkering maandelijks aan tot een vooraf afgesproken bedrag.

  • Je inkomen tot 90% verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid;
  • Jaarlijkse verhoging uitkering bij AO voor een waardevast inkomen (optioneel);
  • Verzekering tegen werkloosheid (optioneel).

Woonlastenverzekering :

Met de maandelijkse netto uitkering uit deze verzekeringen kun je de hypotheeklasten blijven betalen. Bij arbeidsongeschiktheid, maar optioneel ook bij werkloosheid. De Woonlastenverzekering heeft een ruime dekking. Dat betekent bijvoorbeeld dat deze ook uitkeert als je alleen arbeidsongeschikt bent voor je eigen werk, maar nog wel geschikt bent voor ander werk. Het maakt daarbij niet uit of je ziekte of aandoening lichamelijk of psychisch is.

  • Een extra uitkering bij geheel en blijvende arbeidsongeschiktheid;
  • Verzekering tegen werkloosheid (optioneel).

Of een inkomensverzekering voor jou wenselijk is, en zo ja welke dan, hangt van meerdere factoren af. Wij kunnen je hier uitstekend bij helpen en adviseren.

Phone icon

bel ons op
(0413) 25 61 37

email icon

Stuur een mail naar
info@hypotheekmaker.nl

hous icon

Bezoek ons op
Hazelaarstraat 19
6562 GH  Groesbeek

Heb je vragen of hulp nodig?

Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Maandag , Dinsdag , Donderdag
op afspraak tussen 18:30 - 21:00 


Volg ons op social media
© HypotheekMaker
Kvk: 17180662
AFM: 12017320
BAN: NL24ABNA0447602748