HypotheekMaker

Verhuizen - Een andere woning kopen

Slimmer kopen - Bespaar ook duizenden euro's

Heb je plannen voor een andere woning? Jouw keuze kan grote financiële gevolgen hebben. Wij helpen je jouw financiële zaken op een rij te zetten. Laat je begeleiden door onze specialisten. Ontvang All Inclusive Aankoopbegeleiding en bespaar al snel duizenden euro's op de aankoop van je andere woning.

Een hypotheek blijft maatwerk. Voldoet de huidige hypotheek niet meer aan jouw wensen? Past deze niet langer bij jouw nieuwe situatie? Informeer naar de mogelijkheden voor een passende hypotheek.

Stappenplan aankoop andere woning

Stappenplan aankoop andere woning

Stap 1 - Slimmer verkopen en aankopen

Jouw woning wel verkopen in de huidige markt. Bepaal eerst wat voor soort woning jij wenst aan te kopen. Indien jij zelf nog geen woning(en) op het oog hebt, stellen wij de eerste woningen aan jou voor om te bezichtigen, onze NVM-aankoopmakelaar kan jou door zijn ruime marktkennis op maat adviseren.

Slimmer verkopen - Zelf verkopen of hulp van een professionele NVM-Makelaar

Profiteer van ons deskundig advies

Laat de juiste vraagprijs voor jouw woning voorrekenen en verkoop jouw woning wel via onze professionele NVM-makelaar. tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/Pijl naar rechts.jpgMeer info over onze 3 verkooppakketten.

Aandachtspunten - Waar moet jij onder andere op letten

 • Vraagprijs - Stel de juiste vraagprijs vast.
 • Bezichtigingen - Sneller verkopen door professionele begeleiding bij bezichtigingen.
 • Onderhandelen - Ontvang een hogere prijs voor jouw woning middels professionele hulp.
 • Koopovereenkomst - Bespaar op de kosten voor een correcte koopovereenkomst.
Slimmer kopen - Eerst de huidige woning verkopen

Eerst de huidige woning verkopen alvorens een nieuwe woning aan te kopen?

De huidige woning eerst verkopen alvorens een andere woning aan te kopen, zal in de huidige woningmarkt in de meeste gevallen de beste optie zijn. tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/Pijl naar rechts.jpg Afspraak voor deskundig advies

Aandachtspunten - Waar moet jij onder andere op letten

 • Eerst kopen laat je dan goed voorrekenen hoe lang dubbele lasten kunnen worden gedragen.
 • Zorg bij eerst verkopen dat er voldoende tijd blijft om een nieuwe geschikte woning te vinden.
 • Eerst verkopen voorkomt (mogelijk) dubbele woonlasten.
Slimmer kopen - Laat jou goed voorrekenen in welke prijsklasse jij kunt gaan zoeken?

Profiteer van ons deskundig advies

Wij maken nader kennis met elkaar en leggen onze toegevoegde waarde en werkwijze aan jou uit. Wij staan stil bij de vraag, waarvoor jij onze dienstverlening wenst te gebruiken en bespreken de hoogte van de beloning voor onze dienstverlening. De kosten voor het eerste oriënterende gesprek nemen wij voor onze rekening en is voor jou dus altijd gratis en informatief.

Door onze specialisatie en via onze professionele hulp, komen méér woningen voor een eventuele aankoop voor jou in aanmerking! Ervaar dat méér mogelijk is dan jij denkt.

Aandachtspunten - Waar moet jij onder andere op letten

 • Verantwoorde hypotheek - Per maand netto voldoende overhouden om leuke dingen te kunnen blijven doen, nu en later!
 • Overwaarde - Gebruik de overwaarde voor de aanschaf van de nieuwe woning.
 • Overbrugging - Woning nog niet verkocht maak gebruik van een overbruggingshypotheek.
Slimmer kopen - Zoeken met gratis advies van onze NVM-aankoopmakelaar

Profiteer van ons deskundig advies

Maak jouw woonwensen aan ons kenbaar en ontvang gratis per mail het woningaanbod welke aan jouw wensen voldoen. tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/Pijl naar rechts.jpgMijn woonwensen kenbaar maken

Aandachtspunten - Waar moet jij onder andere op letten

 • De verkoopbaarheid van de aan te kopen woning in de toekomst.
 • Eventuele uitbreidingsmogelijkheden van de aan te kopen woning.
 • Energielabel van de woning. Voordeel energiezuinigere woning: lagere energiekosten.
 • Energiebesparende maatregelen. tl_files/blokafbeeldingen/Pijlen/Pijl naar rechts.jpgVerlaag jouw energiekosten.

Stap 2 - Inventarisatie

Jouw keuze is gemaakt voor onze Full Service Aankoopbegeleiding. Wij nemen het plan van aanpak samen met jou door en leggen de gemaakte onderlinge afspraken duidelijk voor jou vast in een DienstVerleningsOvereenkomst (DVO).

Inventarisatiegesprek

Klantprofiel

Samen bespreken wij jouw persoonlijke:

 • wensen en doelstellingen;
 • financiële positie;
 • kennis en ervaring;
 • risicobereidheid.

De uitkomsten vormen jouw klantprofiel, welke voor jou wordt vastgelegd in ons Hypotheek AnalyseRapport (HAR).

Hypotheekoriëntatie

Maximaal verantwoord lenen

Voordat jij op zoek gaat naar een andere woning, zul jij allereerst moeten weten hoeveel jij maximaal verantwoord kunt en wilt lenen. Een geldverstrekker met de laagste rente is niet standaard de voor jou best passende oplossing.

Naast de hypotheeklasten heb jij ook nog andere vaste maandlasten, zoals: gas, water, licht, verzekeringen en gemeentelijke heffingen en belastingen. Wij bespreken samen hoeveel jij per maand kunt en wilt uitgeven aan maandelijkse lasten, om zo voldoende over te houden om leuke dingen te kunnen blijven doen.

Risico's

Jij dient jezelf goed te realiseren, dat een lening (hypotheek) niet alleen draait om de huidige netto maandlasten. Denk daarbij ook aan de voorwaarden die een geldverstrekker hanteert en de risico’s die jij loopt gedurende de looptijd van jouw hypotheek zoals:

 • overlijden;
 • arbeidsongeschiktheid;
 • werkloosheid;
 • einde van de relatie;
 • eventuele wensen voor gezinsuitbreiding;
 • wijzigingen hoogte hypotheekrente;
 • stoppen met werken.
Woningoriëntatie

Nadat jij een gesprek hebt gehad met onze financieel adviseur weet jij exact hoeveel jij verantwoord kunt lenen. Samen met onze NVM-aankoopmakelaar bespreek jij uitvoerig jouw persoonlijke woonwensen.

Jij kijkt natuurlijk naar hoe jouw situatie nu is, een momentopname. Wij houden echter ook rekening, bij alle keuzes die jij maakt, met de mogelijke toekomst. Wij besteden daarom aandacht aan:

 • de verkoopbaarheid van de woning in de toekomst;
 • eventuele uitbreidingsmogelijkheden;
 • de hypotheek, dat deze ook kan meegroeien naar een eventuele nieuwe situatie.

Vervolgens kun jij gericht een woning gaan zoeken of indien jij zelf al enkele woningen op het oog hebt, kan onze NVM-aankoopmakelaar door zijn ruime marktkennis jou op maat adviseren. Zo weet jij vooraf, dat jij een juiste en doordachte keuze maakt!

Hypotheek AnalyseRapport (HAR)

Wij stellen een Hypotheek AnalyseRapport (HAR) voor jou samen, waarin voor jou de hieronder vermelde onderdelen aan de orde komen:

 • Haalbaarheid van een hypotheek - maximale leencapaciteit;
 • WoningSubsidieCheck;
 • Betaalbaarheid van een hypotheek - Professioneel Persoonlijk Budgetadvies;
 • Betalingsrisico's welke gepaard gaan met het aangaan van een hypotheek;
 • Nazorg - Periodiek Financieel Onderhoud.

Stap 3 - Woningen bezichtigen

Indien jij zelf nog geen woning(en) op het oog hebt, stellen wij de eerste woningen aan jou voor om te bezichtigen, onze NVM-aankoopmakelaar kan jou door zijn ruime marktkennis op maat adviseren. Na de eerste bezichtiging zullen wij de tweede bezichtiging met jou meegaan en jou wijzen op de mogelijke voor- en nadelen van de woning zowel bouwkundig, juridisch als omtrent de omgeving en mogelijke ontwikkelingen in de betreffende gemeente in de toekomst.

Bezichtiging

tl_files/paginafotos/Aankoopbegeleiding1.jpgTijdens de bezichtiging zijn wij niet alleen jouw gesprekspartner, maar zorgen wij er ook voor dat de onderste steen voor jou boven komt. Bij twijfels vragen wij bestemmingsplannen op, regelen eventuele gewenste en/of benodigde bouwkundige keuringen. Zodra alles bekend is van de woning kunnen de onderhandelingen beginnen en start de feitelijke aankoop.

Deskundige aankoopbegeleiding

Wij zijn dé specialisten in begeleiding van het volledige traject van onderhandelen vanaf het openingsbod tot het definieve geaccepteerde bod. Hierdoor kun jij de aankoop van jouw droomwoning in de gemeente Uden of directe omgeving eigenlijk niet meer mislopen!

Stap 4 - Onderhandelen

Wij hebben inzicht in de prijs en achtergrond van de woning die jij op het oog hebt. Zodat wij jou kunnen garanderen dat de woning ook tegen de laagst mogelijke prijs wordt aangekocht!

Laagste aankoopprijs

Onze NVM-aankoopmakelaar gaat samen met jou de onderhandelingsfase in. Onze kennis en ervaring komen jou dan goed van pas bij de prijsonderhandelingen. Voor ons is het dagelijks werk en wij zijn specialisten in onderhandelen. Wij onderhandelen zakelijk voor jou zonder emotie, iets wat de aankoopprijs altijd ten goede komt!

Natuurlijk is theoretische kennis alleen niet voldoende. Wij beschikken over jarenlange ervaring als het gaat om onderhandelen in onroerend goed. Wij spreken de taal van de verkopende makelaar en behoeden jou voor de valkuilen tijdens het aankooptraject. Verder helpen wij jou bij allerlei juridische- als wel bouwtechnische zaken en het opstellen of controleren van de uiteindelijk door jou te ondertekenen koopovereenkomst.

Stap 5 - Aankoop

Vroeger was een mondelinge afspraak bindend. Tegenwoordig werkt dat toch net even iets anders. Een handtekening in een koopakte is van groot belang, dit maakt de koop namelijk definitief.

Koopovereenkomst van de woning

Zeker en vertrouwd gevoel

Vanzelfsprekend wil jij begeleid worden door iemand die de koopakte door en door kent en jij onder toeziend deskundig oog gerust kunt zijn dat alle gemaakte afspraken juist op papier komen te staan, alvorens jij jouw handtekening in de koopovereenkomst plaatst.

Koopovereenkomst

De in de koopovereenkomst vastgelegde afspraken gelden tot aan de akte van levering bij de notaris. Vaak zitten tussen het tekenen van de koopovereenkomst en de uiteindelijke levering een aantal weken of maanden. Ook gedurende deze periode blijf jij met ons contact houden. Voorafgaand aan het bezoek bij de notaris inspecteren wij samen met jou nogmaals de woning en stellen samen vast of alles nog zo is als jij destijds bent overeengekomen. Daarvoor heb jij ten slotte ons ook ingeschakeld.

Full Service Aankoopbegeleiding

In het kader van nazorg staan wij ook na de passering van de akte voor jou klaar met raad en daad, indien achteraf er toch nog zaken blijken te zijn welke niet kloppen. 

Kortom aankoopbegeleiding van A tot Z.

Stap 6 - Financiering

Onze onafhankelijke financieel adviseur gaat voor jou op zoek naar de voor jou best passende hypotheek. Wij helpen jou de juiste keuzes te maken, door jou op de voor- en nadelen te wijzen bij het beantwoorden van al jouw vragen. Elke situatie is weer anders, door onze kennis en ervaring kunnen wij de hypotheek samenstellen die het beste bij jou past, zowel nu als voor de toekomst!

Financiering van de woning

De Hypotheek

Enkele belangrijke vragen door jou te beantwoorden zijn:

 • Rentevast termijn - Hoe lang wil je de hypotheekrente vastzetten, of juist niet?
 • Aflossen - Op welke wijze wens jij de schuld af te lossen?
 • Betalingsrisico's - Welke betalingsrisico's wens jij te verzekeren, of juist niet?
 • Nazorg - Wat zijn jouw wensen betreffende Periodiek Financieel Onderhoud?

Overbruggingshypotheek - De overwaarde en de overbrugging

Een overbruggingshypotheek helpt jou met de aankoop van een nieuw woning als jouw oude woning nog niet is verkocht. Het betreft een tijdelijke lening waarmee jij de periode kunt overbruggen totdat jouw oude woning is verkocht. De lening is bedoeld om de verwachte overwaarde van jouw oude (huidige) woning alvast te benutten bij de financiering voor de aankoop van jouw nieuwe woning.

Zodra jouw oude woning is verkocht, los jij de overbruggingshypotheek op basis van de overwaarde in één keer af. Omdat elke situatie weer anders is, stellen wij samen met jou vast of een overbruggingshypotheek past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Aandachtspunten - Waar moet jij rekening mee houden

 • Na verhuizing heb jij een beperkte periode recht op hypotheekrenteaftrek, waarbij als voorwaarde geldt dat jouw oude woning leeg en te koop staat.
 • Jij loopt extra risico dat een verkoop uitblijft en jij gedurende langere periode met dubbele lasten wordt opgezadeld.
 • Jij loopt extra risico dat als jouw oude woning voor een lagere prijs wordt verkocht als verwacht, jij een restschuld overhoudt.

Stap 7 - Levering

Samen gaan wij naar de aangekochte woning voor een laatste inspectie. Zodat wij ons ervan kunnen verzekeren dat jij de andere woning geleverd krijgt zoals jij die eerder gezien en gekocht hebt. Vervolgens begeleiden wij jou bij de notaris bij het ondertekenen van de leveringsakte en hypotheekakte(n). Waarna jij de sleutels van jouw nieuwe woning in ontvangst mag nemen en ....

Een andere woning kopen - Onze toegevoegde waarde

Samen de juiste keuzes maken

Onze financieel adviseur (Erkend StartersCoach):

 • brengt jouw financiële situatie in beeld, zodat jij precies weet in welke prijsklasse je een nieuwe woning kunt zoeken;
 • stelt vast of jouw huidige hypotheek nog wel bij jou past;
 • berekent wat jij verantwoord kunt lenen voor de aankoop van de nieuwe woning;
 • geeft jou inzicht in de nieuwe netto maandlasten;
 • vergelijkt hypotheken van diverse geldverstrekkers en geeft jou advies in de voor jou best passende hypotheek tegen de scherpste prijs.

Meer informatie over de aankoop van een andere woning