HypotheekMaker

Overlijdensrisicoverzekering

HypotheekMaker - Onbezorgt wonen via dé onafhankelijk specialist in en hypotheken verzekeringen.
 

Een overlijdensrisicoverzekering is een Nederlandse vorm van een levensverzekering. Een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering keert het verzekerd bedrag uit indien de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. De maximale eindleeftijd op einddatum bedraagt bij de meeste verzekeraars tussen de 70 en 80 jaar.

Voor nabestaanden

De uitkering stelt jouw partner of nabestaanden bijvoorbeeld in staat de hypotheek (deels) af te lossen en zo in de woning te kunnen blijven wonen.

Gezondheid

Als je een nieuwe overlijdensrisicoverzekering wenst af te sluiten, kan jouw gezondheid een knelpunt zijn. Zeg daarom nooit je oude verzekering op, voordat je bij de nieuwe verzekeraar medisch geaccepteerd bent. Verzekeraars eisen standaard een gezondheidsverklaring en boven een bepaald verzekerd bedrag een medische keuring.

Erfbelasting

Na overlijden komt de polis tot uitkering, hierop zijn dan de regels van erfbelasting van toepassing. Je kunt door de notaris een bepaling laten opnemen dat bij huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract waardoor de uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering vrij van erfbelasting is. Door de verzekeringspolis kruislings te verzekeren - je betaalt de premie van de overlijdensrisicoverzekering van jouw partner en jouw partner die van jou - voorkom je dat je of jouw partner erfbelasting moet betalen over de eventuele uitkering.

Downloads VvV