Slimmer Kopen

Ontvang méér voor minder!

Slimmer Kopen is een unieke dienstverlening voor Starters en doorstromers op de woningmarkt. Een koper kan daarbij tot duizenden euro's besparen op de aankoop van een (eerste) woning. In een vrijblijvend kosteloos oriënterend adviesgesprek kom je alle ins en outs te weten over deze unieke dienstverlening.

 1. Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek.
 2. Samen bespreken we je wensen en plannen.
 3. Zo zijn we samen op alles voorbereid.
De aankoop van een woning

Hoe helpen wij je met méér voor minder verder?

Onze makelaar en Erkend Financieel Adviseur beschikken over veel kennis, ervaring en een groot netwerk waar zij werkzaam zijn. Hierdoor kunnen zij je deskundig adviseren en begeleiden bij de aankoop van een (eerste) woning. 

Waarom zou je kiezen voor onze dienstverlening?

Reden 1: financiële zekerheid en hypotheekvoordeel

Indien je kiest voor het kopen van een (eerste) woning, waar moet je dan nog allemaal op letten? Hoeveel kun je verantwoord lenen, maar vooral ook hoeveel wil je maximaal verantwoord lenen? Welke hypotheekvorm moet je kiezen? Welke rentevariant is voor jou de beste? Iedereen heeft zijn eigen argumenten en voorkeuren welke leiden tot een keuze hierin.

Onze financieel adviseur beantwoord al jouw vragen en stelt voor je vast wat je maximaal kunt lenen, met of zonder Starterslening.

Reden 2: aankoop zekerheid

Het is dus raadzaam dat je jezelf eerst uitgebreid laat informeren over jouw financiële mogelijkheden. Deze mogelijkheden verschillen logischerwijs per persoon, per geldverstrekker en zelfs per regio. Wordt bijvoorbeeld een Starterslening wel of niet door de gemeente aangeboden en tegen welke voorwaarden? Met de kennis op zak van jouw financiële mogelijkheden en wensen, begeleiden we je verder bij de bezichtigingen, het bieden en de onderhandelingen. Onze dienstverlening is modulair opgebouwd en jij bepaalt zelf welke diensten je wenst af te nemen.

Kies ook voor onze makelaarsdiensten en vergroot zo jouw kansen op het daadwerkelijk kunnen kopen van een woning.

Reden 3: financieel voordeel en vanaf het begin overzicht & inzicht

Onze diensten kun je volledig naar eigen wens modulair afnemen. Wij verzorgen voor jou het volledige overzicht en inzicht in jouw aankoop mogelijkheden:

 1. Zo weet je vooraf exact wat je kunt lenen (met of zonder een Starterslening);
 2. Zo weet je vooraf exact wat je maximaal kunt bieden voor de woning;
 3. Zo ontvang je vooraf een indicatie van de reële marktwaarde van de aan te kopen woning;
 4. Zo helpen wij je verder met de biedstrategie, of doen de biedingen en onderhandelingen voor je;
 5. Zo controleren we de koopovereenkomst voor je en laten deze aansluiten op jouw wensen;
 6. Zo regelen we voor je een bouwkundige keuring van de aan te kopen woning;
 7. Zo regelen we de taxatie van de aan te kopen woning voor je;
 8. Zo helpen we je verder met het afsluiten van een hypotheek, met of zonder Starterslening;
 9. Zo regelen we de noodzakelijke en gewenste verzekeringen voor je;
 10. En ten slotte begeleiden we je naar de voordeligste notaris.

Ontvang méér voor minder! Bespaar duizenden euro's op de aankoop van jouw (eerste) woning via onze all inclusive aankoopbegeleiding door twee specialisten voor de prijs van één.

1. Weet wat je kunt en wilt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen

2. Pak je voordeel via onze diensten

Onze dienstverlening is modulair opgebouwd. Een combinatie van deze diensten naar eigen wensen is mogelijk. Bedenk goed! Wat ga bieden voor de woning? Ga je zelf onderhandelen en bieden of besteed je dit liever uit aan een deskundige? Wij helpen je verder.

Meer lezen

Een content subheading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Meer lezen
Vaak gestelde vragen

Heb je een vraag over onze dienstverlening, een bouwkundige, financiële of fiscale vraag? Wij hebben de vaak gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Financiële begrippenlijst
1. Hoe kan ik met behulp van een Starterslening een woning aankopen?

Een Starterslening
De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopsom van de aan te kopen woning en het bedrag dat je bij een geldverstrekker maximaal kunt lenen (hypotheek). De Starterslening komt dus bovenop de hypotheek die je maximaal kunt krijgen op basis van jouw inkomen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Niet elke gemeente verstrekt een Starterslening en elke gemeente hanteert eigen voorwaarden. Voldoe je aan deze voorwaarden kun je met een Starterslening de woning mogelijk wél aankopen.

2. Hoe kan ik me goed voorbereiden op een bezichtiging?

Ga je binnenkort een woning bezichtigen, gebruik daarbij dan onze handige checklist.

Deze tien vragen zou je aan de makelaar of verkopende partij kunnen stellen:

 1. Waarom wordt de woning verkocht?
 2. Hoelang staat de woning al te koop?
 3. Hoelang heeft de verkoper in deze woning gewoond?
 4. Heeft de verkoper al een andere woning gevonden?
 5. Hoe zit het met de kosten voor het onderhoud van de woning?
 6. Zijn er gebreken aan de woning en wat is de oorzaak van de gebreken?
 7. Vanaf wanneer is de woning beschikbaar?
 8. Zijn er veel geïnteresseerden?
 9. Zijn er zaken in de woning die ik kan overnemen?
 10. Hoeveel bedragen de maandelijkse kosten voor gas, water en electriciteit?
3. Wat kost de aankoopbegeleiding via de Erkend StartersCoach?

Tekst.

4. Als ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee. Door een uitspraak van de Hoge Raad is bepaald dat de vraagprijs moet worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper nog beslissen of hij jouw bod wil aanvaarden.

Als je een bod hebt uitgebracht op een woning ben je pas in onderhandeling als de verkopende partij reageert op jouw bod door een tegenbod te doen. Als de verkopende makelaar aangeeft dat hij/zij jouw bod met de verkoper gaat bespreken, is dit dus nog niet het geval. De verkoper mag besluiten tussentijds de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Ook jij kunt besluiten tijdens de onderhandelingen het bod weer te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt een eerder gedaan bod.

Let op: de verkoper mag, zolang de koopovereenkomst nog niet is ondertekend, ingaan op een hoger bod van een tweede koper.

5. Wanneer ben ik definitief eigenaar van de woning?

Zodra verkoper en de koper het met elkaar eens zijn, legt de verkopende makelaar de afspraken vast in een koopovereenkomst. Pas als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, heb je het recht de woning te kopen. Definitief eigenaar wordt je door passering van de leveringsakte bij de notaris.

Bij de aankoop van een woning door een particulier moet de koopovereenkomst altijd schriftelijk worden aangegaan, dit heet 'schriftelijkheidsvereiste'. 'Schriftelijk' betekent een ondertekende koopovereenkomst door koper en verkoper. Let op: bij een mondelinge overeenstemming is er géén sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst.

Dankzij het schriftelijkheidsvereiste wordt duidelijk óf en wanneer de koop tot stand is gekomen. Dankzij de schriftelijke koopovereenkomst is precies duidelijk welke afspraken zijn gemaakt, zodat hierover later geen discussie over kan ontstaan.

Naar onze lijst met financiële begrippen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Openingstijden

Ma t/m Vr
09.00 - 17.00

Maandag , Dinsdag , Donderdag
op afspraak tussen 18:30 - 21:00 


Volg ons op social media
© HypotheekMaker
Kvk: 17180662
AFM: 12017320
BAN: NL24ABNA0447602748
Website in samenwerking met Dutch Media Lab