HypotheekMaker

ServiceAbonnementen voegen niets toe

ServiceAbonnementen die hypotheekadviseurs naast het afsluiten van een hypotheek aanbieden, voegen volgens de Consumentenbond over het algemeen niets toe. Dat concluderen de Consumentenbond en Ikbenfrits (IBF) na bestudering van 18 abonnementen.

De Consumentenbond bekeek samen met onafhankelijk hypotheekadviseur IBF 18 abonnementen van 7 grote hypotheekketens, 3 grote intermediairs en 8 kleinere advieskantoren. Adviseurs bieden de ServiceAbonnementen aan voor nazorg en als aanvulling op het verstrekte hypotheekadvies. De kosten hiervoor variëren van € 7 tot € 50 per maand. Omdat de aangeboden diensten volgens de Consumentenbond vaak al onder de wettelijke zorgplicht vallen, zouden ze door de adviseur kosteloos moeten worden aangeboden.

Bron: Joyce Donat, Woordvoerder Consumentenbond - Gepubliceerd op: 26 oktober 2021

Wij zijn het hiermee oneens, net als de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD).

Wettelijke zorgplicht

Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een adviseur ook een wettelijke zorgplicht na het afsluiten van een financieel product op basis van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Deze nazorg is dus in de wet vastgelegd, maar inhoudelijke eisen of invulling qua beloning ontbreken. Deze zogenaamde open norm zorgt voor veel onduidelijkheid. Regelmatig wordt de suggestie gewekt dat deze zorgplicht ‘gratis’ zou moeten zijn. Dat is het niet en is het ook nooit geweest.

Vanuit wetgeving zijn wij als intermediair verplicht om aan zorgplicht te voldoen, zorgplicht houdt in dat er verantwoordelijkheid ligt met betrekking tot bijvoorbeeld informatieplicht. Vanuit wetgeving zijn wij tevens verplicht om onze relaties proactief te benaderen bij relevante wijzigingen op het gebied van bijvoorbeeld voorwaarden, fiscale wetgeving en prijswijzigingen. Deze wettelijke zorgplicht en meer, krijgen onze relaties dan ook van ons op basis van de eigen vrije keuze voor een verhoging van onze eenmalige vaste fee of voor de vrije keuze voor de 'Nazorg Basis' of een ServiceAbonnement. Geen verplichtingen, maar een vrije keuze.

Basiskosten en ServiceAbonnement

U bent bij HypotheekMaker niet verplicht de basiskosten periodiek te voldoen of een ServiceAbonnement Plus, Top of Excellent af te nemen. Gevolg is dan wel dat wij u de diensten die vallen onder 'Nazorg' niet (of niet volledig) kunnen verlenen en wij onze eenmalige vaste fee verhogen. Voor eenvoudige bemiddelingswerkzaamheden zullen wij geen aanvullende kosten in rekening brengen. Uiteraard blijven wij u onze dienstverlening aanbieden, maar de daarvoor benodigde tijd zal op basis van ons uurtarief dan bij u in rekening worden gebracht.

Uw belangrijkste voordelen

  • Een Eerlijk tarief! Totaal advies en beheer over alle bij u aanwezige financiële producten tegen een vast bedrag per maand, afhankelijk van het aantal afgesloten producten.
  • Permanente financiële zorg op vaste tijdstippen door degelijk advies en begeleiding.
  • Doorlopende eerstelijns financiële hulp en advies.
  • Advies staat centraal, geen provisies of andere ongewenste productprikkels.
  • Toegang tot nagenoeg alle financiële marktpartijen met transparante provisieloze producten.
  • U weet exact wat u krijgt, wat het u kost en waar deze kosten zich bevinden.
  • Eigen keuze in afname van diensten en gewenste kwaliteit ervan.
  • Uiteindelijk professioneel, ongebonden en volledig financieel ontzorgd.
  • Op basis van een ServiceAbonnement een korting van maximaal 50% mogelijk op ons uurtarief!
  • Bovendien betaal u daar bij ons geen € 50 per maand voor!

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak

Visie OvFD

Ook de OvFD is het oneens met de kritiek van de Consumentenbond. Volgens de OvFD zijn serviceabonnementen bij hypotheken wel van toegevoegde waarde. Klanten denken vaak dat ze onbeperkt recht hebben op kosteloze dienstverlening tijdens de looptijd van het product. Maar dat is niet zo. Het signaleren van het einde van de rentevaste periode valt bijvoorbeeld onder de wettelijke zorgplicht, maar een advies over de nieuwe rentevaste periode niet. Met de inwerkingtreding van het provisieverbod moeten de klanten voor deze extra dienstverlening betalen en dat kan volgens de OvFD ook prima via een serviceabonnement.

Om het verschil in kaart te brengen tussen de wettelijke nazorgplicht en extra dienstverlening waarvoor klanten moeten betalen, heeft de OvFD al in 2013 het document Nazorg hypotheken opgesteld. Daarin zijn rond verschillende thema’s zoals rente, kapitaalopbouw en echtscheiding concrete diensten opgenomen met daarbij aangegeven of de betreffende dienst onder de wettelijke zorgplicht valt of als een nieuwe (extra) dienst gezien moet worden.

Bron: Dukers & Baelemans en OvFD