HypotheekMaker
  • HypotheekMaker
  • >
  • Door hypotheeklastenvergelijkers op het verkeerde been gezet!

Door hypotheeklastenvergelijkers op het verkeerde been gezet!

Veel consumenten gaan online op zoek naar de goedkoopste hypotheekaanbieder en vullen online een hypotheeklastenberekening in. Maar kloppen de voorgespiegelde bedragen niet. Uit het onderzoek uitgevoerd door Jeroen Wolfsen van Moneywise blijkt dat een aantal partijen afwijkt van de normberekening.

Op het verkeerde been gezet

De diverse hypotheeklastenvergelijkers geven verschillende (onjuiste) uitkomsten, vooral bij de nettobedragen! Als consument ben je vaak geneigd om te kiezen voor de laagste prijs, maar als de getoonde bedragen niet kloppen word je op het verkeerde been gezet door te lage netto-bedragen en naar een aanbieder gelokt met de laagste prijs!

Misleid

'Door de netto maandlasten in een hpotheek lager voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn, wordt de consument misleid. Over de hele looptijd van de hypotheek kan dat tienduizenden euro’s verschil in werkelijk netto lasten opleveren', aldus Jeroen Wolfsen. Lees het hele artikel op Tros Radar of bekijk de uitzending.

Ons advies

Laat jouw mogelijkheden correct voorrekenen door een onafhankelijk erkend financieel adviseur. Wij rekenen met hypotheeksoftware waardoor je niet wordt misleid. Zo voorkom je dat je achteraf toch niet veel teveel hebt betaald!

Bron: Tros Radar