Door nu al na te denken over de situatie na je overlijden voorkom je dat je partner en eventuele kinderen met grote financiële zorgen achterblijven. Als jij wegvalt, komt immers ook jouw inkomen te vervallen. En misschien dalen de inkomsten van je partner dan ook, wanneer hij of zij meer zorgtaken op zich moet nemen.
Soms wordt een inkomensterugval (deels) gecompenseerd door een verzekering vanuit een werkgever of de overheid. Maar niet altijd. Je kunt hiervoor ook bij leven een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten. Of het verstandig is dat te doen, hangt af van een aantal zaken. Onze adviseurs rekenen dit graag met je door.
Na jouw overlijden kan het inkomen van je partner bestaan uit:
En dus een uitkering op grond van je vezekering tegen het overlijdensrisico (ORV).
Het is waarschijnlijk niet alleen jullie grootste bezit, maar via de hypotheek misschien ook jullie grootste schuld: jullie huis. Als één van beiden er niet meer is, is dat al moeilijk genoeg. Het is daarom verstandig om bij het afsluiten van je hypotheek zaken goed te regelen. Want het overlijden van één van beide partners verandert niets aan de hypotheek. De hypotheeklasten blijven gelijk. Dit geeft problemen als het inkomen van de achterblijvende partner niet toereikend is om deze kosten op te brengen. De normale kosten van levensonderhoud blijven immers ook bestaan.
Hieronder enkele belangrijke vragen:
Voor een relatief lage premie kun je je nabestaanden van een groot bedrag verzekeren, mocht jij vroegtijdig komen te overlijden. Ook is een nieuwe ORV misschien voordeliger dan die welke je eerder afsloot. Checkt het meteen!
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Gebruik de zoekfunctie hieronder of raadpleeg ons als je nog vragen hebt.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct vrijblijvend contact op.
Is jouw woning meer waard dan jouw huidige hypotheek. Dan kun je mogelijk aanvullend lenen om daarmee de verbouwing van je woning te betalen. Heb je de hypotheek bij de notaris bij de aankoop hoger ingeschreven dan kun je mogelijk de hypotheek verhogen zonder dat je hiervoor naar de notaris moet.
Bij een sociale- en een geliberaliseerde huurwoning zijn er verschillende regels van toepassing. Bijvoorbeeld bij een sociale huurwoning geldt een maximale huurprijs die gevraagd mag worden, terwijl bij een geliberaliseerde huurwoning (vrije sector) er geen maximale huurprijs voor de woning is.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
bel ons op
?????
Stuur een mail naar
?????
Bezoek ons op
?????