Je bent van plan om een eigen woning te kopen. Ga je voor bestaande bouw of kies je voor nieuwbouw? Een nieuw gebouwd huis is voor een langere tijd bijna onderhoudsvrij, het voldoet aan de huidige normen en is volledig naar eigen smaak af te bouwen. Maar misschien heeft een bestaand huis meer karakter. En staat het in een sfeervollere buurt, met meer voorzieningen...
Elke huizenkoper zal voor zichzelf moeten afwegen welke voor- en nadelen het zwaarst wegen. Het kan helpen om een lijstje te maken met die voor- en nadelen en zo voor jezelf zaken tegen elkaar weg te strepen. We kunnen je uiteraard ook helpen bij deze soms moeilijke keuze als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe woning.
Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Gebruik de zoekfunctie hieronder of raadpleeg ons als je nog vragen hebt.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct vrijblijvend contact op.
Is jouw woning meer waard dan jouw huidige hypotheek. Dan kun je mogelijk aanvullend lenen om daarmee de verbouwing van je woning te betalen. Heb je de hypotheek bij de notaris bij de aankoop hoger ingeschreven dan kun je mogelijk de hypotheek verhogen zonder dat je hiervoor naar de notaris moet.
Bij een sociale- en een geliberaliseerde huurwoning zijn er verschillende regels van toepassing. Bijvoorbeeld bij een sociale huurwoning geldt een maximale huurprijs die gevraagd mag worden, terwijl bij een geliberaliseerde huurwoning (vrije sector) er geen maximale huurprijs voor de woning is.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
bel ons op
?????
Stuur een mail naar
?????
Bezoek ons op
?????